Ομαδικά Προγράμματα

Ομαδικό Πρόγραμμα Πρώτης Γραφής & Ανάγνωσης

ο Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι:

  • Το παιδί να καταφέρει να προσαρμοστεί ομαλά στο νέο περιβάλλον του δημοτικού σχολείου.
  • Να καλλιεργηθεί και να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολικού πλαισίου (ανάπτυξη φωνολογικής ενημερότητας, ανάγνωσης, γραφής, μαθηματικά).
  • Να αναπτυχθούν κίνητρα και επιθυμία για μάθηση.
  • Να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση.

Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα σε μικρές ομάδες από έμπειρο θεραπευτή. Στο κέντρο μας χρησιμοποιείτε ένας διαδραστικός τρόπος μάθησης έτσι ώστε το μάθημα να γίνεται παιχνίδι και μια ωραία εμπερία για τα παιδιά μαθαίνοντας μέσα από αυτό.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν και να αναπτύξουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό. Το παιδί προετοιμάζεται όχι μόνο για την πρώτη δημοτικού, αλλά “καλλιεργείται” ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων που θα του είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια όλης του της σχολικής ζωής.

Πριν την έναρξη του προγράμματος θα γίνει αξιολόγηση της σχολικής ετοιμότητας του παιδιού,της αναγκαίας συνολικής ωριμότητας ενός παιδιού τη χρονική στιγμή της έναρξης φοίτησης του στην Α’ Δημοτικού. Δηλαδή, με τον όρο σχολική ετοιμότητα εννοούμε ένα ορισμένο επίπεδο ανάπτυξης του παιδιού σε κοινωνικο-συναισθηματικό, κινητικό, γνωστικό και σωματικό επίπεδο. Είναι καθοριστικής σημασίας μιας και αξιολογεί κανείς αν το παιδί είναι έτοιμο να διδαχθεί με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο τα γνωστικά αντικείμενα του Δημοτικού σχολείου.

Για να κλείστε θέση ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Προετοιμάζουμε τα παιδιά για το σχολείο (και για τη μετέπειτα ζωή τους) με όλους τους δυνατούς τρόπους. Και κυρίως, με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Ο Μαγικός Κόσμος των Συναισθημάτων!

Μια ομάδα που δίνει έμφαση στο συναίσθημα, στην αναγνωριση, έκφραση και διαχειρηση του.. Ενισχυει και αναπτυσσει την κοινωνικη αλληλεπιδραση του παιδιου!

Τα παιδιά μέσα από ένα θεματικό κύκλο 6 εργαστηρίων θα έρθουν σε επαφή με διάφορα συναισθήματα με στόχο την αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση αυτών των συναισθημάτων μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Τα παιδιά που παρακολουθούν προγράμματα κοινωνικής & συναισθηματικής μάθησης:
– Αναπτύσσουν ψυχική ανθεκτικότητα
– Κατανοούν τα συναισθήματα του άλλου και μπορούν να
μπουν στη θέση του ( Ενσυναίσθηση )
– Αναγνωρίζουν και έφραζουν τα συναισθήματα τους
– Μαθαίνουν να διαχειρίζονται της παρορμήσεις τους
– Αλληλεπιδρούν με συνομηλίκους
– Ενισχύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες
– Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους

Ηλικίες: Ομάδες παιδιών 5-7 ετών & 7-9 ετών

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Θεατρικό Εργαστήρι: “Μικροί Πρωταγωνιστές”

Το Θεατρικό εργαστήρι με νήπια ηλικίας 2- 3 1/2 έχει ως στόχο την εμψύχωση, ενθάρρυνση, επιβράβευση, αναγνώριση για μια καλύτερη επικοινωνία με τους γύρω. Μέσα από μουσικό κινητικές δράσεις, κουκλοθέατρο και άλλες δράσεις τα παιδιά θα καλλιεργήσουν την ελεύθερη δημιουργική έκφραση, η ενδυνάμωση σχέσεων εμπιστοσύνης, αποδοχής,ασφάλειας και αγάπης στην πράξη προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Αυτό βέβαια θα πραγματοποιηθεί με την ομαδική συνεργασία παιδιού και γονέα κατά την διάρκεια του εργαστηρίου. Ενώ ενθαρρύνουμε την σωματική και συναισθηματική έκφραση αλλά και την ενεργοποίηση της φαντασίας.
Εμψυχώτρια : Αυγουστίνα Στυλιανού
Η Αυγουστίνα Στυλιανού είναι ηθοποιός και εμψυχώτρια. Απόφοιτος της δραματικής σχολής «Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη» και του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εργάστηκε στην Αθήνα ως ηθοποιός σε φεστιβάλ και σε θεατρικές παραγωγές. Έχει επιτελέσει μέλος του Πολιτιστικού οργανισμού «Liminal» (Προτείνει μια συμπεριλιπτική και προσβάσιμη τέχνη) στην Αθήνα. Στην Κύπρο έχει συνεργαστεί με την ΕΘΑΛ ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αρκετά Ευρωπαικά προγράμματα με θέμα το θέατρο. Τα τελευταία δυο χρόνια εργάστηκε σε καλοκαιρινά τμήματα απασχόληση παιδιών σε σχολεία, ως animater, σε θεατρικά εργαστήρια , παρουσιάσεις και αφηγήσεις παραμυθιών στην Αθήνα και Κύπρο.
Ηλικίες: 2-3,5 ετών, 4-6 ετών & 6-9 ετών
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Μουσικές Περιπέτειες

Μουσικοκινητική αγωγή είναι η βιωματική μάθηση με το συνδυασμό κίνησης, χορού, ρυθμού, τραγουδιού και μουσικών οργάνων. Βοηθά στην αυτοπειθαρχία, την κοινωνικοποίηση, την πνευματική και τη σωματική ωρίμανση του παιδιού, αλλά και την ανάπτυξη της φαντασίας του. Πρωτεργάτες της μουσικοκινητικής
αγωγής υπήρξαν οι μεγάλοι μουσικοπαιδαγωγοί Dalcroze, Kodály και Orff, οι οποίοι την ανέπτυξαν με βάση τον ρυθμό και το τρίπτυχο ήχος-λόγος-κίνηση.
Η μουσικοκινητική αγωγή συμβάλλει αποτελεσματικά σε πολλούς τομείς όπως φαίνεται πιο κάτω: Συναισθηματικός τομέας: Ο συνδυασμός μουσικής και κίνησης βοηθά σημαντικά τόσο στην οργάνωση των συναισθημάτων του παιδιού όσο και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας του. Παράλληλα, μέσα από την ενεργητική μουσική ακρόαση αναπτύσσει την αίσθηση της ακοής.
Πνευματικός τομέας: Οι νοητικές λειτουργίες του παιδιού βελτιώνονται και αναπτύσσονται όλες οι πτυχές της προσωπικότητάς του. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα παιδιά που διδάσκονται μουσική, παρουσιάζουν καλύτερη συγκέντρωση και οι δεξιότητές τους αναπτύσσονται με καλύτερο ρυθμό.
Κοινωνικός τομέας: Μέσα από τη συμμετοχή του σε διάφορες δραστηριότητες, το παιδί μαθαίνει τη συνεργασία, την ανάληψη ευθύνης και την αυτοπειθαρχία. Οι δραστηριότητες που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της μουσικοκινητικής αγωγής, βασίζονται στον ρυθμό και τον αυτοσχεδιασμό.
Για παράδειγμα, με τη χρήση μουσικών οργάνων όπως ντέφια, μαράκες, τύμπανα, το παιδί μαθαίνει τον ατομικό αυτοσχεδιασμό και τον ήχο κάθε οργάνου, τον οποίο μετατρέπει αυθόρμητα σε κίνηση στο άκουσμά του. Εκτός από μουσική, κίνηση και διασκέδαση μέσα σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον, η μουσικοκινητική αγωγή έχει πολλαπλά οφέλη για το παιδί όπως:
  • Ανάπτυξη μουσικών δεξιοτήτων.
  • Επαφή με μουσικά όργανα.
  • Μέσα από ελεύθερες και αυτοσχέδιες κινήσεις, μαθαίνει να λικνίζει το σώμα του (σωματική
    ανάπτυξη) για να επικοινωνήσει και να εκφράσει τα συναισθήματά του.
  • Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της ικανότητας να αυτοπειθαρχείται χωρίς ωστόσο να καταπιέζεται.
Συμπερασματικά, η μουσικοκινητική αγωγή είναι βιωματική μάθηση που οδηγεί στην ολοκλήρωση του ανθρώπου. Πρόκειται για αγωγή του σώματος, της ψυχής και του νου.
Η μουσικοκινητική αγωγή απευθύνεται σε ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας 1-2 ετών, 2-3 ετών και 3-5 ετών με την ενεργή συμμετοχή των γονέων τους.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Βρεφικό Μασάζ

Τι είναι το Βρεφικό Μασάζ;

Το βρεφικό μασάζ είναι μια τέχνη αγγίγματος, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που βάζει τα θεμέλια για μια ζωή εμπιστοσύνης, τρυφερότητας και αγάπης.
Μέσω του μασάζ, το μωρό μαθαίνει να απολαμβάνει την υπέροχη άνεση και ασφάλεια του να αγαπά και να αγαπιέται.

Αποκτά επίγνωση του σώματός του, καθώς ο γονέας του δείχνει πώς να χαλαρώνει ένα σφιχτό χέρι ή πώς να απελευθερώνει επώδυνα αέρια. Καθώς το μαλάσει, ο γονέας το κοιτάει στα μάτια, του τραγουδά, του μιλά καθησυχαστικά.

Η εμπειρία του βρεφικού μασάζ βοηθά τους γονείς να αισθανθούν ότι έχουν ήδη όλα τα απαραίτητα εργαλεία, τα χέρια τους και την καρδιά τους, για να βοηθήσουν το παιδί τους και να επικοινωνήσουν μαζί του. Διδάσκεται ότι τα μωρά είναι ανθρώπινα όντα με επίγνωση, που αξίζουν τον σεβασμό, τον θαυμασμό και την προσοχή μας. Διδάσκεται ότι το κλάμα του μωρού πρέπει να τιμάται και να αναγνωρίζεται σαν μια γλώσσα αφού είναι το πρωταρχικό μέσο επικοινωνίας τον πρώτο καιρό της ζωής ενός παιδιού.

Πως γίνονται οι συναντήσεις βρεφικού μασάζ ΙΑΙΜ ;

Γίνονται σε 4 συναντήσεις της 1 ώρας, μια φορά κάθε εβδομάδα. Κάθε συνεδρία περιέχει το πρακτικό και το θεωρητικό κομμάτι. Η εκπαιδεύτρια δείχνει τις μαλάξεις σε ειδική κούκλα και οι γονείς τις εφαρμόζουν στο μωρό τους. Τα πόδια, η κοιλιά, το στήθος, τα χέρια, το πρόσωπο, η πλάτη και οι «ευγενικές κινήσεις» για όλο το σώμα είναι στο πρόγραμμα του βρεφικού μασάζ. Στο θεωρητικό κομμάτι δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να συζητήσουν για διάφορα βρεφικά και παιδικά θέματα, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις και ανησυχίες με τους υπόλοιπους γονείς. Ο στόχος είναι να ενδυναμωθεί η ιδέα ότι ο καλύτερος «ειδικός» για το παιδί τους είναι οι ίδιοι οι γονείς.

Στη διάρκεια των συναντήσεων δίνεται έντυπο υλικό και λαδάκι για το μασάζ. Ακούμε χαλαρωτική μουσική και χαλαρώνουμε στο ζεστό, ήρεμο περιβάλλον.

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν;

Όλα τα μωράκια από 0 έως 12 μηνών μπορούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το βρεφικό μασάζ είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όλα τα μωρά αλλά στην περίπτωση που το μωρό σας έχει κάποιο ιστορικό προωρότητας που συνεπάγεται απομάκρυνση από τους γονείς λόγω ανάγκης εντατικής νοσηλείας, η ανάγκη για θεραπευτικό άγγιγμα μέσω βρεφικού μασάζ είναι ακόμα μεγαλύτερη και τα οφέλη ακόμα περισσότερο εμφανή και γρήγορα. Αντίστοιχη είναι η ανάγκη και τα αποτελέσματα και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα μωρά μπορούν να συνοδεύουν ο μπαμπάς, η μαμά ή όποιος άλλος θέλει να συμμετέχει στη φροντίδα του μωρού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!