Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκωσία. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (MSc Art Psychotherapy) από το Queen Margaret University του Εδιμβούγου 2020. Απέκτησε πτυχίο/ μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες ( BA & Integrated MA Fine Arts ) από τη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών 2018. Είναι εγγεγραμμένη εικαστική ψυχοθεραπεύτρια στο BAAT (Βρετανική Ένωση θεραπευτών τέχνης, και CARTA (Κυπριακός σύνδεσμος εικαστικών θεραπευτών), όπου και ακολουθεί τα πρωτόκολλα και τους κώδικες πρακτικής του επαγγέλματος βάση της EFAT (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θεραπείας Τέχνης).

Ως εκπαιδευόμενη εικαστική θεραπεύτρια στα πλαίσια της κλινικής της άσκησης εργάστηκε στο τομέα ψυχικής υγείας τόσο σε εκπαιδευτικά όσο και σε κλινικά
περιβάλλοντα του Εδιμβούργου. Τα κύρια καθήκοντα της συμπεριελάμβαναν συζητήσεις σε πολυθεματικές και διεπιστημονικές ομάδων σε σχολεία με εφήβους και σε νοσοκομείο οξείας ενδονοσοκομιακής ψυχιατρικής νοσηλείας με ενήλικες (Acute Adult Admission at Royal Edinburgh Hospital). Παρείχε αξιολογήσεις και θεραπευτικές συνεδρίες σε άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές (π.χ. διαταραχές διάθεσης). Eπίσης έχει παρακολουθήσει μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με mentalization, πρώτες βοήθειες, τη διαφύλαξη παιδιών και ενηλίκων «Safeguarding children and adults protection training’.

Στο παρελθόν σχεδίασε και υλοποίησε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης σε ειδικά σχολεία και διάφορους κοινωνικούς φορείς όπως στο προγραμμα στήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΚΕΘΕΑ Αθήνας, καθώς και στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού με οροθετικούς κρατούμενους.

Όραμα της είναι να καθιερώσει το επάγγελμα της εικαστικής ψυχοθεραπείας στην Κύπρο, καθώς και να παρέχει σεμινάρια, ατομικές, ομαδικές και οικογενειακές θεραπευτικές συνεδρίες με σκοπό την βελτίωση της δημιουργικότητας και της έκφρασης των συναισθημάτων, αλλά και την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας μέσω εικαστικών εκθέσων και εκδηλώσεων / φεστιβάλς.