Τι είναι το Προγεννητικό & Μεταγεννητικό Pilates & Fitness;

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ευχάριστη αλλά παράλληλα κρίσιμη φάση στη ζωή μιας γυναίκας, όπου αλλάζουν ισορροπίες, ευθύνες, σωματική εικόνα, ψυχολογία, ρόλοι. Η άσκηση για εγκύους δυναμώνει το σώμα αλλά παράλληλα εξασκεί το μυαλό και την ψυχή προετοιμάζοντας τη μητέρα για το θαύμα της γέννας καθώς και το νέο ρόλο της ως μητέρα. Οι ασκήσεις χτίζουν την απαραίτητη δύναμη και αντοχή, καλυτερεύουν την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους κατά την διάρκεια της κύησης. Οι τεχνικές αναπνοών προετοιμάζουν την γυναίκα για την διαχείριση των πόνων του τοκετού. Η χαλάρωση βελτιώνει την ικανότητα της μητέρας να συγκεντρωθεί και να ανταπεξέλθει την ώρα των έντονων συσπάσεων. Η γέννα είναι ένα γεγονός στην ζωή της μητέρας στο οποίο καλείται να συμμετέχει με ψυχή, σώμα, αίμα, ιδρώτα και αγάπη.

  • Ανάπτυξη Δύναμης

  • Ανακουφίζει τους κοινούς πόνους

  • Μειώνει το κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Η αρμονία και η ενέργεια που προσφέρει το Pilates είναι ο τέλειος συνδυασμός για τη γυναίκα και το μωρό.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα δέχεται πολλές αλλαγές. Η πλάτη και κυρίως η μέση δέχονται μεγάλη ένταση και οι αρθρώσεις γίνονται επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Με το Pilates, χτίζεται η δύναμη που χρειάζεται για την υποστήριξη του σκελετού και των μυών. Χρήσιμες τεχνικές αναπνοής, ασκήσεις χαλάρωσης και ξεκούρασης μπορούν να διευκολύνουν τον τοκετό, καθώς και το μωρό να πάρει σωστή θέση.

Μετά την εγκυμοσύνη το Pilates συσφίγγει τους χαλαρωμένους μύες της πλάτης, τονώνει τους κοιλιακούς και επαναφέρει γρήγορα τη σφριγηλότητα στο σώμα. Το σώμα σμιλεύεται και ξανακερδίζει την υγιή εικόνα του.

Το νέο μας πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα τρίμηνα εγκυμοσύνης ανεξάρτητα με το επίπεδο εκγύμνασης που βρίσκεται μια κοπέλα πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καλό θα ήταν πρώτα να συμβουλευτεί τον γιατρό της αν είναι ασφαλές για εκείνη και το έμβρυο.

Τα οφέλη τoυ Pilates στην εγκυμοσύνη:

  • Αυξημένη δύναμη, ευελιξία και αντοχή των μυών που χρειάζονται για τον τοκετό
  • Ανακουφίζει τους κοινούς πόνους, όπως χαμηλά στη πλάτη, στους ώμους και τους πονοκέφαλους
  • Μειώνει το κίνδυνο πρόωρου τοκετού
  • Μειώνει τις πιθανότητες κοιλιακού διαχωρισμού (diastasis recti)
  • Βελτιώνει τον ύπνο, την ξεκούραση και το άγχος
  • Αποκαθιστά τη σωστή ισορροπία και ανάπτυξη τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί
  • Είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης των μυών του πυελικού εδάφους, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη

Ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα των απλών και ακίνδυνων ασκήσεων που βοηθούν να κρατηθεί το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση, αντιλαμβάνονται καλύτερα τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα αυτή την περίοδο και ενισχύεται το αίσθημα της ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εναρμονίζει κάθε κίνηση με σωστή αναπνοή έτσι ώστε να αποφεύγονται τα πιασίματα και τα πρηξίματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης η διαδικασία του τοκετού γίνεται πολύ ευκολότερη.

Ο καλός μυϊκός τόνος των μυών της λεκάνης κάνει πιο εύκολη την εξώθηση του νεογνού κατά την διάρκεια του τοκετού.

Σε γενικές γραμμές, τα μαθήματα για εγκύους ξεκινούν μετά το πρώτο τρίμηνο και μπορούν να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μετά τον τοκετό, η προσοχή εστιάζεται αλλού. Η μητέρα έχει τώρα ένα σώμα διαφορετικό από πριν, με διαφορετικές ανάγκες, και επιπλέον ένα νέο και εξαρτημένο για τα πάντα από εκείνη μωρό. Είναι πια ένας νέος άνθρωπος, με νέο σώμα και νέες ευθύνες που μπορεί, κατά καιρούς, να είναι εξοντωτικές. Το  Μεταγεννητικό Pilates & Fitness διδάσκει στις μητέρες τον τρόπο να ξεκινήσουν αργά και συνειδητά να χτίζουν και πάλι τη δύναμή τους από τον πυρήνα του σώματός τους προς τα έξω.

Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να υποστηρίξετε τη διαδικασία ανάκαμψης του σώματος μετά τη γέννα. Να δυναμώσετε με ήπιο τρόπο τους μύες που για 8 περίπου μήνες είχαν χαλαρώσει, ενώ ταυτόχρονα να επαναφέρετε την ισορροπία και την ευκινησία του σώματός σας που μειώθηκε αρκετά. Στα μαθήματα μετά την εγκυμοσύνη οι αναπνευστικές τεχνικές προσφέρουν μία πρακτική η οποία υποστηρίζει την αποκατάσταση, την πνευματική χαλάρωση και την σωματική τόνωση ταυτόχρονα.

Η άμεση και σωστή θεραπευτική παρέμβαση καθώς επίσης και η βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των παιδιών όσο και των γονέων.
Η ανάδειξη των δεξιοτήτων του παιδιού σας, η ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής του επικοινωνίας χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους.

Κάθε παιδί, το παιδί σας, είναι μοναδικό και πολύτιμο έτσι και εμείς θα του προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Η ομάδα του ΠΑΙΔΟλογίου βρίσκεται πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία έχετε. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας ένα e-mail ή καλώντας μας. Ένα μέλος της ομάδας μας θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατό!