Προγεννητικό & Μεταγεννητικό Pilates & Fitness

By paidologio

Η αρμονία και η ενέργεια που προσφέρει το Pilates είναι ο τέλειος συνδυασμός για τη γυναίκα και το μωρό.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα δέχεται πολλές αλλαγές. Η πλάτη και κυρίως η μέση δέχονται μεγάλη ένταση και οι αρθρώσεις γίνονται επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Με το Pilates, χτίζεται η δύναμη που χρειάζεται για την υποστήριξη του σκελετού και των μυών. Χρήσιμες τεχνικές αναπνοής, ασκήσεις χαλάρωσης και ξεκούρασης μπορούν να διευκολύνουν τον τοκετό, καθώς και το μωρό να πάρει σωστή θέση.

Μετά την εγκυμοσύνη το Pilates συσφίγγει τους χαλαρωμένους μύες της πλάτης, τονώνει τους κοιλιακούς και επαναφέρει γρήγορα τη σφριγηλότητα στο σώμα. Το σώμα σμιλεύεται και ξανακερδίζει την υγιή εικόνα του.

Το νέο μας πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα τρίμηνα εγκυμοσύνης ανεξάρτητα με το επίπεδο εκγύμνασης που βρίσκεται μια κοπέλα πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καλό θα ήταν πρώτα να συμβουλευτεί τον γιατρό της αν είναι ασφαλές για εκείνη και το έμβρυο.

Τα οφέλη τoυ Pilates στην εγκυμοσύνη:

  • Αυξημένη δύναμη, ευελιξία και αντοχή των μυών που χρειάζονται για τον τοκετό
  • Ανακουφίζει τους κοινούς πόνους, όπως χαμηλά στη πλάτη, στους ώμους και τους πονοκέφαλους
  • Μειώνει το κίνδυνο πρόωρου τοκετού
  • Μειώνει τις πιθανότητες κοιλιακού διαχωρισμού (diastasis recti)
  • Βελτιώνει τον ύπνο, την ξεκούραση και το άγχος
  • Αποκαθιστά τη σωστή ισορροπία και ανάπτυξη τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί
  • Είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης των μυών του πυελικού εδάφους, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη

Ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα των απλών και ακίνδυνων ασκήσεων που βοηθούν να κρατηθεί το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση, αντιλαμβάνονται καλύτερα τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα αυτή την περίοδο και ενισχύεται το αίσθημα της ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εναρμονίζει κάθε κίνηση με σωστή αναπνοή έτσι ώστε να αποφεύγονται τα πιασίματα και τα πρηξίματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης η διαδικασία του τοκετού γίνεται πολύ ευκολότερη.

Ο καλός μυϊκός τόνος των μυών της λεκάνης κάνει πιο εύκολη την εξώθηση του νεογνού κατά την διάρκεια του τοκετού.

Σε γενικές γραμμές, τα μαθήματα για εγκύους ξεκινούν μετά το πρώτο τρίμηνο και μπορούν να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τμήματα: 4-5 ατόμων

Υπεύθυνη Προγράμματος:

Φάνη Αντωνίου προσωπική γυμνάστρια και Σύμβουλος Αθλητικής Διατροφής. Κάτοχος διπλωμάτων από αναγνωρισμένη Αμερικάνικη Αθλητική Ακαδημία ISSA Elite Personal Trainer, ISSA Fitness Nutritionist, προγεννητικού και μεταγεννητικού Pilates καθώς και αναγνωρισμένο επαγγελματικό δίπλωμα Advance Sport and Exercise Nutritional Advisor. Παράλληλα ευκπαιδεύτηκε στο χώρο του Fitness όπως Group Exercise, Functional Training, Swan Grip Pilates Kettlebell και διάφορα άλλα διπλώματα. Έχει διακριθεί σε αγώνες Fitness and Bodybuilding στη κατηγορία IFBB Bikini Body Fitness κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στη Κύπρο 2015-2016, δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κρήτης 2016, και δεύτερη θέση στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα στη Γαλλία το 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 99016007 ή στο 25212140

Κόστος: 80 Ευρώ/Μήνα – 2 συναντήσεις εβδομαδιαία

    Leave a Comment