Οι Δέκα Εντολές ενός παιδιού για τους γονείς

By paidologio

Goneis-look-icon1 1. Τα χέρια μου είναι μικρά. Σας παρακαλώ, μην περιμένετε να είμαι τέλειος όταν στρώνω ένα κρεβάτι, ζωγραφίζω μια εικόνα ή πετάω μια μπάλα. Τα πόδια μου είναι μικρά. Σας παρακαλώ, περπατάτε πιο σιγά να σας προφταίνω.

Goneis-look-icon2 2. Τα μάτια μου δεν έχουν δει τον κόσμο όπως τα δικά σας. Σας παρακαλώ, αφήστε με να τον εξερευνήσω ακίνδυνα. Μην με περιορίζετε χωρίς λόγο.

Goneis-look-icon1 3. Οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ. Εγώ θα είμαι μαζί σας για λίγα χρόνια. Σας παρακαλώ, διαθέστε λίγο από το χρόνο σας για να μου εξηγήσετε διάφορα πράγματα γι’ αυτό τον όμορφο κόσμο. Κάντε το με όλη την καρδιά σας.

oi-deka-entoles-enos-paidiou-gia-tous-goneis-icon2

Goneis-look-icon2 4. Είμαι ευαίσθητος. Σας παρακαλώ ας είστε και εσείς ευαίσθητοι στις ανάγκες μου. Μην μου γκρινιάζετε όλη μέρα. Ούτε κι εσείς θα θέλατε να σας μαλώνουν για την περιέργειά σας. Φερθείτε μου όπως θα θέλατε να σας φέρονται κι εσάς.

Goneis-look-icon1 5. Είμαι ένα Θείο δώρο. Σας παρακαλώ διαφυλάξτε με όπως ο θεός σας προόρισε να κάνετε κάνοντας με υπεύθυνο για τις πράξεις μου, δίνοντάς μου κατευθύνσεις στη ζωή και πειθαρχώντας με μ’ αγάπη.

Goneis-look-icon2 6. Χρειάζομαι την ενθάρρυνση σας, για να μεγαλώσω. Σας παρακαλώ να είστε πιο επιεικής στην κριτική σας. Να θυμάστε ότι μπορείτε να κριτικάρετε αυτά που κάνω χωρίς να κριτικάρετε εμένα.

Goneis-look-icon1 7. Σας παρακαλώ δίνετέ μου την ελευθερία να παίρνω αποφάσεις που με αφορούν. Επιτρέψτε μου να αποτύχω για να μάθω από τα λάθη μου. Έτσι κάποια μέρα θα είμαι έτοιμος να πάρω τις αποφάσεις που θα ζητήσει η ζωή.

oi-deka-entoles-enos-paidiou-gia-tous-goneis-icon3

Goneis-look-icon2 8. Σας παρακαλώ μην ξανακάνετε κάτι που έχω κάνει. Αυτό με κάνει κάπως να νομίζω ότι οι προσπάθειες μου δεν είναι αντάξιες των προσδοκιών σας. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά σας παρακαλώ μη με συγκρίνετε με τα αδέλφια μου

Goneis-look-icon1 9. Σας παρακαλώ μη φοβάστε να φύγετε για Σαββατοκύριακο μαζί. Και τα παιδιά χρειάζονται διακοπές από τους γονείς όπως και οι γονείς από τα παιδιά. Άλλωστε είναι ένας ωραίος τρόπος για να δείξετε σε μας το παιδιά ότι ο γάμος σας είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Goneis-look-icon2 10. Σας παρακαλώ πηγαίνετέ με στο κατηχητικό και στην εκκλησία τακτικά, δίνοντας μου ένα καλό παράδειγμα για να ακολουθήσω. Μου αρέσει να μαθαίνω για το Θεό.

Πηγή: psychopedia.gr