Παιγνιοθεραπεία @ ΠΑΙΔΟλόγιο

Τι είναι η Παιγνιοθεραπεία;

ΗΠαιγνιοθεραπεία είναι μια μη κατευθυντική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση για παιδιά. Αποτελεί την πιο προσιτή μορφή θεραπείας αφού απαιτείται από το θεραπευτή να κατέβει στο επίπεδο του παιδιού και να μιλήσει στη γλώσσα του. Το παιχνίδι φαίνεται να είναι το αμεσότερο μέσο «κάθαρσης» του παιδιού από τα άγχη, τους φόβους, τις συγκρούσεις και τις εντάσεις. Μέσω αυτής της προσέγγισης τα παιδιά μπορούν:

ενδιαφέροντα του παιδιού αποτελούν το μέσω που θα κερδίζει γνώσεις γι αυτό τον κόσμο. 33

Η παιγνιοθεραπεία παρέχει ένα χώρο απόλυτης ασφάλειας κι εμπιστοσύνης, μέσα στον οποίο το παιδί μπορεί να εκφράσει, να κατανοήσει, να επεξεργαστεί τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του και να επιλύσει τις δυσκολίες που παρεμβάλλονται στη φυσιολογική του ανάπτυξη ή δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα του.

Το παιχνίδι μετατρέπεται από μέσο εξωτερίκευσης των συναισθημάτων του παιδιού σε μέσο κατανόησης για το θεραπευτή, για να μετουσιωθεί τελικά σε μέσο θεραπευτικής αλλαγής και προσωπικής ανάπτυξης.

Untitled design 30

Παράλληλα μέσω του τμήματος Παιγνιοθεραπείας & Ψυχοθεραπείας του κέντρου μας προσφέρεται Συμβουλευτική Γονέων & Ενηλίκων.

Λογοθεραπεία
Λογοθεραπεία
Untitled design 17
Ειδική Εκπαίδευση
Untitled design 14
Εργοθεραπεία