Εργοθεραπεία @ ΠΑΙΔΟλόγιο

Δεν είναι οι δυσκολίες μας, αλλά είναι οι ικανότητές μας που μετράνε.

Τι είναι η Εργοθεραπεία;

Εργοθεραπεία είναι η τέχνη και η επιστήμη που βοηθά τους ανθρώπους να διεκπεραιώνουν τις καθημερινές δραστηριότητες που είναι σημαντικές σε αυτούς, ανεξάρτητα από την πάθηση, αναπηρία ή μειονεξεία που πιθανό να αντιμετωπίζουν. Η Εργοθεραπεία στα πλαίσια της πρώιμης παρέμβασης μπορεί να αναγνωρίσει έγκαιρα και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που εμφανίζονται στην ανάπτυξη του παιδιού.

Occupational Therapy hero image

Οι εργοθεραπευτές μας συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά στο σχεδιασμό της εργοθεραπευτικής παρέμβασης του παιδιού στοχεύοντας στην βελτίωση της ανάπτυξής του. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης οι εργοθεραπευτές μας διαμορφώνουν το καταλληλότερο πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τις πιο σύνθετες και σύγχρονες μεθόδους θεραπείας και είναι πάντα σε συνεργασία με το σπίτι, το σχολείο και τις υπόλοιπες εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού. 

Στο Κέντρο μας διαθέτουμε 4 ειδικά διαμορφωμένες και ασφαλείς αίθουσες Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης με αιωρούμενο και μη εξοπλισμό όπως πισίνα με μπαλάκια, κούνιες διαφόρων ειδών, τραμπολίνο, τούνελ, μονόζυγο κι άλλο εξοπλισμό που ενισχύει τις κινητικές εμπειρίες των παιδιών.

Λογοθεραπεία
Λογοθεραπεία
Untitled design 15
Ειδική Εκπαίδευση
Untitled design 16
Παιγνιοθεραπεία