Λογοθεραπεία στη Λεμεσό: Προσαρμοσμένη Υποστήριξη για Παιδιά και Εφήβους

Η εμπειρία και η αγάπη μας για την παιδική ανάπτυξη μας καθιστά τον ιδανικό συνεργάτη στην πορεία της επικοινωνιακής εξέλιξης.

Καλώς ήρθατε στο τμήμα Λογοθεραπείας του ΠΑΙΔΟλογίου, το κέντρο μας αφοσιώνεται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την ολοκληρωμένη υποστήριξη παιδιών και εφήβων με δυσκολίες στην ομιλία και την επικοινωνία. Με μια εξειδικευμένη ομάδα από λογοθεραπευτές, το ΠΑΙΔΟλόγιο είναι ο ιδανικός σας συνεργάτης για την ανάπτυξη και βελτίωση των λογοεκφραστικών δεξιοτήτων του παιδιού σας.

Στο ΠΑΙΔΟλόγιο, κάθε πρόγραμμα λογοθεραπείας σχεδιάζεται με βάση τις ατομικές ανάγκες του κάθε παιδιού, με στόχο την παροχή προσωποποιημένης υποστήριξης σε ένα θερμό και φιλικό περιβάλλον. Είτε πρόκειται για δυσκολίες στην άρθρωση, είτε για γλωσσικές προκλήσεις, οι ειδικοί μας λογοθεραπευτές είναι εδώ για να βοηθήσουν το παιδί σας να εκφράσει τον κόσμο του με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα μας περιλαμβάνει επίσης εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιγνιοθεραπευτές και μουσικοθεραπευτές, δημιουργώντας έτσι ένα ολιστικό πρόγραμμα παρέμβασης που ανταποκρίνεται στις πολυδιάστατες ανάγκες του παιδιού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στενή συνεργασία με τις οικογένειες και το σχολικό περιβάλλον είναι κρίσιμα για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη κάθε παιδιού.

Εάν αναζητάτε αξιόπιστη, επαγγελματική λογοθεραπεία στη Λεμεσό, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Λογοθεραπεία

Τι είναι η Λογοθεραπεία;

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης – κατάποσης. Η Λογοθεραπεια αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής και στην παραγωγή λόγου των βαρήκοων. Η λογοθεραπεία έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει αποκλίσεις σε αυτούς του τομείς από τη βρεφική έως τη γεροντική ηλικία.

Στόχος των 8 Λογοπαθολόγων του κέντρου μας είναι να αναπτύξουμε τις επικοινωνιακές δεξιότητες του κάθε παιδιού.

Απώτερος σκοπός μας όμως είναι το κάθε παιδί να μπορεί να ικανοποιήσει τις βασικές του ανάγκες.

Οι υπηρεσίες Λογοθεραπείας του κέντρου μας προσφέρονται και μέσω του ΓεΣΥ.

Το πακέτο λογοθεραπευτικής παρέμβασης των δικαιούχων μέσω του ΓεΣΥ συμπεριλαμβάνει:

  • Παιδιά κάτω των 12 ετών, 18 συνεδρίες λογοθεραπείας στο σύνολο. 
  • Άτομα άνω των 12 ετών, 9 συνεδρίες λογοθεραπείας στο σύνολο.

Παρέχουμε υπηρεσίες Λογοθεραπείας στη Λεμεσό σε παιδιά & εφήβους στην ελληνική & αγγλική γλώσσα. 

Οι συνεδρίες που παρέχουμε είναι ατομικές, 45λεπτης διάρκειας με ημερήσια ενημέρωση για την θεραπευτική παρέμβαση και τις απαραίτητες οδηγίες προς τους γονείς έτσι ώστε να μετατρέψουμε άμεσα και γρήγορα την δυνατότητα του παιδιού σε ικανότητα . 

Η κλινική εξειδίκευση των λογοθεραπευτών του κέντρου μας, μέσα από πολυετή εμπειρία και πιστοποιημένη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, εξασφαλίσει σύγχρονη και εξειδικευμένη παρέμβαση.

Να θυμάστε πως κανένα παιδί δεν είναι ίδιο με άλλο και πως τίποτα δεν είναι πιο αντιεπιστημονικό και αμφίβολο από το να στηριζόμαστε σε παραδείγματα άλλων οικογενειών ή ακόμα και μελών της δικής μας οικογένειας. Η έγκαιρη παρέμβαση είναι πολύ σημαντική για την εύκολη και γρήγορη εξάλειψη των δυσκολιών καθώς και για τη δική μας σιγουριά και ψυχική ηρεμία. Σε περίπτωση σοβαρότερων δυσκολιών, ο λογοθεραπευτής θα σας παραπέμψει στις αρμόδιες δημόσιες διαγνωστικές υπηρεσίες για λεπτομερέστερη διερεύνηση και διεπιστημονική αξιολόγηση.

Untitled design 14
Εργοθεραπεία
Untitled design 15
Ειδική Εκπαίδευση
Untitled design 16
Παιγνιοθεραπεία